sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Subiectele pentru partea de controlul microbiologic al calitatii, date de Carmen Chifiriuc:

-Control intern/extern de calitate
-Sisteme de asigurare a calitatii
-Indicatorii de control ai apei potabile obligatorii si optionali, limite normale de acceptabilitate
-Principiul metodei dilutiilor zecimale, tehnica membranei filtrante
-Medii de cultura pentru patogeni
-Ciclul de viata la principalii paraziti cu transmitere hidrica (Criptosporidium, Giardia)
-Evidentierea parazitilor in apa
-Control de sterilitate/control de contaminare, indicatori microbiologici de sterilitate/contaminare
-Teste de pirogeinitate - substante cu potential pirogen de la gram-negative si gram-pozitive
-Controlul produselor alimentare - patogeni cu transmitere alimentara, medii de cultura pentru evidentierea lor
-Controlul aerului si suprafetelor
-Infectii nozocomiale - tipuri, indicatori microbiologici de control ai infectiilor nozocomiale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu